cinkota.hu

közösségi és információs portál

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Hagyományőrző központ a XVI. kerületben

Hagyományőrző központ a XVI. kerületben

  2008. őszén két egyesületnek (Kézművelők Egyesülete, Árpád Népe Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesület) támadt az az ötlete, hogy a XVI. kerületben régen oly sikeresen folyó hagyományőrző tradíciókat újraélessze, és rendszeres programokkal, rendezvényekkel közelebb hozza a hagyományőrzést az emberek szívéhez. 

   Így született meg a Sarkad Udvar, sok munkával, lelkesedéssel.

  Idén már több sikeres programot is lebonyolítottak. Volt farsangi és húsvéti mulatság, Wass Albert-est, íjászverseny. De ne feledkezzünk meg a rendszeres foglalkozásokról sem. A hét több napján van lehetőség kézműves szakmák (agyagozás, nemezelés, rajzkézség fejlesztés) megismerésére, kitanulására.

  Szombatonként a Gajcsána együttes tart moldvai csángó táncházat. Vasárnaponként egész nap programokkal várják az érdeklődőket: íjászatoktatás, történelmi vívás és közelharci edzések, (szablyavívás) és óvodásoknak játszóház.

  A Sarkad Udvar sátortáborokat és napközis táborokat is szervez gyerekek, felnőttek, családok részére.

  Május 1-jén az Erzsébet-ligeti majálison színesítik a programokat a Magyarok Szövetségével karöltve. Május 24- én pedig nyílt napot szerveznek, hogy minél többen megismerkedhessenek a Sarkad Udvar szokásaival, programjaival.

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!