cinkota.hu

közösségi és információs portál

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Templomaink belső világa - kiállítás

Templomaink belső világa - kiállítás

December 3-án 18 órakor nyílik meg az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében a Templomaink belső világa című kiállítás, mely Lantos Antal helytörténész, Tóth Miklós építész és újságunk régi munkatársa, Széman Richárd fotográfus munkája. Mindhárman évek óta kutatják a kerület múltját, és örökítik meg a fennmaradt emlékeket tudományos és művészi igénnyel.

A Corvin Művelődési Ház Corvin Helytörténeti Klubja által szervezett kiállítás megnyitóján Kovács Péter polgármester mond köszöntőt, majd Pánczél Tivadar református, Blatniczky János evangélikus és Urbán Gábor katolikus lelkészek nyitják meg. Közreműködik a Rákosszentmihályi Plébánia énekkara Csernus János vezetésével.

*

„Amikor utazom, ha tehetem, a városokban, falvakban benézek egy-két csendes percre a helyi templomokba, felekezettől függetlenül. A megszentelt helyek titka vonz. Fényekből, formákból, színekből épül a szakrális tér, ahol az ember az ég felé néz, és ahol az elmúlt évszázadok során megannyi hívő könyörgése és hálaadása talált meghallgatásra. A lélek ilyenkor megnyugszik, a külső világ kívül reked.

A kiállítás, a Kerületünk épített világa kiállítás-sorozat  hetedik része. Kerületünk templomainak gazdag és változatos belső világát mutatja be hetven tablón. Tisztelgés a szakrális teret létrehozó alkotók előtt, akik arra vállalkoztak, hogy évszázadokra olyan méltó helyet biztosítsanak, ahol a hívő lélek a teremtője felé fordulhat.”

Széman Richárd

Módosítás: ( 2008. December 01. hétfő, 12:06 )  

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!